Sådan gør du cykelturen mere sikker

I samarbejde med Cyclingshop har vi udarbejdet denne artikel, der giver dig tips til, hvordan du sikrer dig selv og familien på cykelstierne. Måske tager du sikkerheden på cykelstien for givet, men det er vigtigt selv at tage sine forbehold, hvis man vil undgå uheld og ulykker.

 

Har du familien med på en cykeltur, og har du eventuelt børn med, så er det særligt vigtigt, at du giver børnene den sikkerhed, de ikke selv kan tage ansvar for. Læs mere om hvorfor og hvordan her.

Beskyt det vigtigste først

Det er åbenlyst – og måske har du allerede gættet det – at man bør bære cykelhjelm. Sikkerheden er ikke i top, før kraniet er beskyttet. At bære cykelhjelm er vigtigt for alle uanset alder, da det er den kropsdel, som er mest skrøbelig, hvis man er ude for et uheld. At bære cykelhjelm gælder for alle medlemmer i familien – både mor, far og børn.

At gøre cykelturen mere sikker sker først og fremmest ved at sætte hjelmen på hovedet og spænde den godt fast. Med det rigtige cykeltøj og udstyr fra Cyclingshop.dk bliver du set i trafikken.

Gør dig synlig, lys cykelstierne op

Det er dog ikke kun cykelhjelmen, der er afgørende for, om man er sikker i trafikken eller ej. Hvis du ønsker at optimere din sikkerhed på cykelturen, så er der lidt småting, du bør investere i. Det er vigtigt, at din cykel og dit tøj er udstyret rigeligt med reflekser, der er store og nemme at se. I forbindelse med reflekser bør også nævnes cykellygter.

 

Gode cykellygter gør cykelturen bedre, både for andre cyklister – og for dig selv, fordi du simpelthen ser bedre. Man kan i dag få cykellygter, der er mulige at lade op i stedet for at skifte batterier, hvilket på den lange bane er billigere. På Cyclingshop finder du alt det cykeludstyr, du måtte behøve, og mangler du lige et par reflekser eller en lygte, så kan du finde det her – til familievenlige priser.

Vær opmærksom og følg med

Et helt gratis tip, som gør sig gældende i forbindelse med sikkerheden på cykelstien er at følge med. Følg med i, hvad der sker 50-100 meter foran dig, så du ikke bliver overrasket og pludselig må bremse hårdt op. Vær særligt opmærksom på store køretøjer som lastbiler og busser, som har dårligere udsyn, og sikr dig, at de ser dig – og gør de ikke det, så brems op og bliv bag dem. Det er altid bedst at være på den sikre side.

Særligt i byer er det farligt som cyklist at snige sig op på siden af køretøjer, hvis der ikke er mulighed for at komme frem som den forreste.