Nyt arbejde fra mund-til-mund

Mund-til-mund er den metode der findes de fleste kandidater på. Kvalifikationer har selvfølgelig noget at sige, men det er dem du kender som sætter dig i forbindelse med jobudbyderne og fortæller dig når de bliver bekendt med det ledige job som matcher dine ønsker.

Derfor er det vigtigt at du fortæller dit netværk hvad dine kompetencer er og hvilke jobtyper du er ude efter. De skal vide meget specifikt hvor de skal finde det. Sig til dem hvilke firmaer du vil arbejde for og hvad det er du vil beskæftige dig med, og aller helst et navn på det job de skal lede efter.

Hvis du kun oplyser dem et fagområde, f.eks. sælger, så gør du det besværligt for andre at hjælpe dig. Eller jeg er KAM. Selvom du kan sælge sand i Sahara, så bliver alt for uoverskuelig en opgave for dem der kender dig.Det skal ikke betragtes som du skal begrænse mulighederne.
Oplys det du har beskæftiget dig med tidligere og sammenlign med job du godt kunne tænke dig at arbejde i, for det er bestemt ikke sikket de ved det.

Hvis det er drømme jobbet du er på udkig efter, så skal du ikke være tilbageholden med at oplyse helt specifikt hvad det går ud på. Er dine drømme mindre specifikke så kan du godt målrette din søgen alligevel. Et fint eksempel er jobbet som account manager. Er der nogen som kender markedsføringsafdelinger og virksomheder, så sig til personen hvad du er god til inden for markedsføring. Er der nogen i dit netværk som beskæftiger sig med internt salg, så handler det om at oplyse hvor god du er til internt salg til denne person. Og så frem deles.