Hvad er interim management?

Hvis man slår interim op i fremmedordbogen får man følgende forklaring

En midlertidig aftale el. foranstaltning

Interim Management betyder altså at det er en ledelse som indsættes i virksomheden midlertidigt. Men hvorfor indsætter man en ledelse midlertidigt?

Hvis den gamle ledelse har fejlet, f.eks. ikke opnået deres mål eller ikke udfyldt deres arbejdsopgaver, så kan bestyrelsen fyre ledelsen. En ledelse som er fyret kan gøre mere skade en gavn hvis de bliver siddende i virksomheden. Derfor er det meget normalt at man fritstiller dem.

Det er ikke nødvendigvis hele ledelsen – det kan også være blot en enkelt ledelsespost som f.eks. direktøren, økonomichefen eller HR chefen.

Men virksomheden skal jo køre videre indtil en ny ledelse er fundet. Den process kan godt tage tid – det handler yderst sjældent om at få besat stillingen hurtigst muligt. Det er langt langt vigtigere at finde den rigtige person til jobbet. Der er med andre ord, ikke råd til fejltagelser.

Indtil en ny ledelse er fundet til virksomheden kan man benytte sig af interim management. Det er typisk nogle konsulenter som har en nogle stærke kompetencer inden for forskellige ledelsesområder. HR, økonomi, IT osv. Disse hyrer så som ledere i virksomheden indtil man har fundet en permanent løsning.

En interim ledelse er ikke emotionelt involveret i virksomheden på samme måde som en ejerleder f.eks. vil være det. Den vil være meget resultatorienteret og det skal man være forberedt på i virksomheden.

Interim management kan også bruges i noget mere tragiske tilfælde. F.eks. dødsfald eller sygdom i virksomhedens ledelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *