Få inspiration på et kontorfællesskab

Er du soloselvstænding og arbejder hjemmefra kommer der et tidspunkt hvor du overvejer at rykke virksomheden ud på et kontor.

Afhængigt af dine planer for vækst, kan et kontorfællesskab være et fantastisk sted at flytte adresse til. Sådan et sted får du arbejdskollegaer du kan udnytte hinandens kompetencer med. Det er sjældent der ikke er fællesarealer som f.eks. frokoststue, mødelokaler, bad og toiletter og måske en reception. Det kan også være der deles om IT, internettet, servere eller telefonsystemer.De praktiske opgaver som rengøring bliver der sørget for – du skal bare sørge for at flytte ind.

På et kontorhotel får du med i kontorlejen et netværk af andre selvstændige. Du skal faktisk ikke kigge på hvilke fagområder de er. Diversiteten i ens netværk er signifikant – men du kan forsøge at få dig indsigt i om de overhovedet netværker. Ring til nogle af firmaerne og spørg om de mødes til faglige arrangementer.

Mens du leder efter et kontorlokale at leje, kan du for eksempel lede i trykte medier. Aviser er et fint sted at lede efter ledige kontorlokaler, fordi mange ejere af kontorbygninger endnu ikke udnytter internettet som markedsføringsplads.

SE OGSÅ Derfor skal du købe flagstang

En anden ting du kan gøre er at høre dine tætte samarbejdspartnere. Det kan være de lige har et kontor der er ledigt eller holder til på en adresse som er perfekt for dig. Det vil bringe jeres makkerskab endnu tættere og måske vækste din indtjening. Men sørg for at afstemme jeres forventninger inden du flytter ind. For I kan godt være gode sparringspartnere kan det være I arbejder forskelligt, og hvis ikke de kan forenes, risikerer I at ødelægge jeres gode samarbejde.