Derfor skal du købe flagstang

Ser du, min morbror vil gerne købe en flagstang til min lillebror i mandelgave, eller i julegave på et andet særligt tidspunkt. Han synes det er komisk at have sådan en stang iforhaven om sensommeren, og derfor har vi været ude og se på, hvad der kan købes på nettet. Der er mangfoldige hjemmesider hvor man sælger flagstænger, og der er også talrige priser alle skal forholde sig til.

Jeg er helt sikker på at det skal være en stang i glasfiber, der skal benyttes, for den afkræver ikke så meget vedligehold, som hvis den var udført i træ. Den er vist lidt dyre, men det er helt i orden, hvis den så også holder i mange år frem, og hvis der ikke skal udføres så meget vedligehold på den.

Så nu er min farfar og jeg på jagt efter et godt tilbud på flagstænger, og når flagstangen er fundet, så skal den knaldes op uden at min morfar opdager det. I forbindelse med vores arbejde med at finde den har vi også konstateret på de diverse grundregler, der er for flagning, og disse vil jeg gerne viderbringe her, og samtidig vil jeg viderbringe andre nyttige informationer, om det at have flag i baghaven.

Da Dannebrog faldt ned fra himlen

Ifølge sagnet faldt Dannebrog ned fra himlen under kampen ved Lyndanisse (i dag Tallinn i Estland) den 15. juni 1219, den dag som alle i dag benævner Valdemarsdag. Anders Sunesen og Valdemar 2. Sejr var tilstede.

Den ældste kilde siger: Danske i året 1208 kæmpede i Livland, i nutidens Estland på et sted som kaldes Fellin (Viljandi)

Traditionen fortæller mere, at en himmelsk tone samtidig fortalte, at danskerne ville sejre under dette tegn.

USA’s gamle flag benævnes også Stars and Stripes eller Old Glory.

De 50 seje stjerner i Stars and Stripes står for antal stater, og de 13 gyldne striber går ud frade oprindelige kolonier, der blev de primære stater. Se mere her.

Den første version af flaget blev lavet i 1777. Den version havde dog kun 13 stjerner for de 13 stater der var den gang. Den version vi kender i dag blev lavet i 1960.

Hvad siger flagreglerne ?

Flagning efter nattemørkets indtræden siges at være flagning for Den onde selv

På lange dage hvor solen først titter op efter kl. 8:00 sættes op flaget ved opstandelsen af solen

Se det var en lille lækker gennemgang af det med flagstænger. Det er komisk som der er regler og fabler og alt muligt andet ligemeget hvad man tænker på. Flagstænger er jo ikke det mest eventyragtige alle kan komme på, men ikke destomindre er der talrige ting at gennemgå om det. Hvem husker ikke når alle var spejder og alle skulle hejse flaget, eller når kongen kom forbi og der så var opsat mange mange flag.

Det er sikkert fornøjelig at vi har sådan en tradition – se mere.